奈玖花艺(武广店)

参考造价:5万元| 空间:商店设计| 面积:22平米| 浏览数:1559
案例简介 Case description
NINE.9奈玖花店致力于推广花艺美学与生活态度,精心于每一束花背后的故事。品牌希望能够依托于花,传达爱与长久的情感。产品有鲜花、永生花、绿植、花艺课程及外场活动宴会等。

新店场地位于武汉市武商广场购物中心二期一层架空通道边。原本为扶梯边的一块商场小型展示区域,现改造成为NINE.9花店。店主希望店面能在一定程度体现出品牌的态度与定位,也希望能够给顾客及路人留下或深刻或美好的印象。

如何处理场地环境与周边关系是首先需要解决的问题。场地的改造前状态是从外立面一侧看去视觉元素很杂乱。靠近电梯及靠近入口从吸引人流的角度来看是好的,但从如何界定一个进入后在店内感觉环境舒适的空间的角度来说也是不容易的。项目在外立面上开了一个入口,靠近手扶梯一侧砌起半墙半窗的墙面隔成店铺,也解决了过于通透但又不想与使用扶梯的路人完全隔离的问题,在窗边安装了半透的窗帘,希望能够营造出恰当的通透性,也给店内的人把握私密度的空间。呈现出一个与内外都有连接又保持空间的舒适度的场所。

有别于周边都为直线线条的其他店铺,店铺外立面用连续的金色拱形线条,营造了恰当好处的仪式感,拱形能让人联想到一些美好的仪式、庄重的空间氛围。同时外扩及内延的拱门加强了进入店面的仪式感,在空间上产生了张力:对外是一种形式上的欢迎感迎接人进入,对内是对于门两边橱窗的弱性空间界定。

店内以黑色为主。纯粹的黑色成为各色鲜艳花朵及绿色植物的最好背景,有别于传统花店给人的浅色印象。用了少量金色线条、镜面、灰砖去增加材质的多样性与对比出质感。这些色调、材质的使用,也是对于人们内心深处隐秘的或柔软或坚毅的细腻情感的隐喻。

Nine.9 is a florist that emphasizes on the story behind each and every flower that they retails. Their mission is to spread the everlasting love and affection through our flowers. Their product includes fresh flowers, preserved flowers, greeneries, floral art courses and event preparations.

Their new storefront is located at first floor of Wushang Plaza shopping center. The new storefront was converted from an exhibition area for popshops. The owner hopes to be able to promote its mission and brand to the customers thorugh the storefront. Leaving a wonderful impression for the customers and other patrons.

The core issue of the design was to address the integration issue of the storefront and the surrounding environment. Initially, the location lacked visual impact and appears to be messy when viewed from the outside of the building. Although it seemed to be a prime location to be located beside an elevator, the confined space combined with the elevator resulted in a certain level of discomfort. Thus, it was a challenge during the designing phase to ensure that patrons feel comfortable and not confined in the store. We relocated the door to the exterior of the mall while converting the door that was initially facing the elevator to a windowed wall for walkthrough sales. Not only the windowed wall resolved the spaciousness issue, it prevented the loss of attraction by the users of the elevator. We used a translucent curtain for the window ensuring the privacy of the customers in the store and also ensure regulation within the store, connecting the store with surrounding environment.

The exterior of the storefront is designed with golden arched lines that differentiates it from the nearby stores, presenting a feel of walking into a ceremony of flowers. At the same time, the Arched door is extended outside to enhance the ceremonial feel, allowing the customers to feel invited to the store.

The primary colour of the designed space is black. Unlike traditional florist that usually utilizes cool colours, Black enhances the vibrance of the flowers other plants, acting as a background that provides a direct visual impact to the customers. Golden lines, mirrors and grey bricks enhances the texture and contrast of the store front, providing customers a soft, detailed and mysterious feel as they visit.

TA的其他作品

轻奢酒店+青年旅社
轻奢酒店+青年旅社
超低成本住宅改造
超低成本住宅改造
钢琴教育培训中心
钢琴教育培训中心
马德里酒店公寓改造
马德里酒店公寓改造
所有评论 (0)
手机设计本 随时提问题,随意赏美图
设计本官方微信 扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!
关注我们
免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。 ©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP备0812558号-2)
澳门金沙娱乐