有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内…

参考造价:100万元| 空间:精品酒店设计| 面积:350平米| 浏览数:1065
案例简介 Case description
项目名称:栖语客栈
项目地址:江苏苏州
项目面积:350平方米
设计公司:有別設計
建成时间:2017.12
Project Name: JOY LA VIE
Project Address: Suzhou
Project Area: 350㎡
Architects: D+space design
Complete Year: Dec 2017
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
平江路,南北走向
是整条穿插的故事线
每一条小巷,茶馆和吆喝
都是故事开始的地方
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
旗杆弄,一条支巷
右脚踏进,陷入烟雨梦中
左脚再也走不出来
这是遗落的记忆
你不提,我便再也记不起
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
悦花时·栖语位于苏州古城区的心脏平江路,旗杆弄里,位处于大面积的江南传统民居群内,澳门金沙网上娱乐在出国求学之前,这曾经是安静,节奏缓慢的生活区,早晨十点左右的茶馆偶有喧嚣,石板路上的小猫自在的行走,晚间老人家们坐在巷尾的凉亭唠嗑纳凉,好一派怡然自得的生活气息。十年后澳门金沙网上娱乐定居苏州,发现曾经喜欢的平江地区被新来的商业品牌所覆盖,千篇一律的门店再也找不到曾经的净土,所以在栖语客栈这个项目中,澳门金沙网上娱乐努力的打造一个将平江路最原始的氛围和历史融合的空间,在一片喧闹中,依然有那样一个听风等雨停的地方。
JOY LA VIE is located in the heart of ancient city of Suzhou , Pingjiang Road, QiGan Nong , which surrounding a large area of traditional residential buildings in the south. Before designer going abroad to study, this was once a quiet, slow pace of life area,  tea house was occasionally noisy at ten o'clock in the morning , kitten walked on the stone freely .In the evening, the elderly sit in the alley labyrinth chatting , such a pleasant life style.
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
整个建筑的外立面,澳门金沙网上娱乐尽量保留了原貌,在建筑体上小面积的开口引入自然光线,窗口与原木结合的处理不仅巩固了原有基础,并在视觉上也有了特有的冲击,这样的集合即不显突兀,也起到锦上添花的作用。
On the facade of the entire building, the designer try to retain the original appearance ,by using small openings for introduction of natural light. The combination of the window and the wood not only consolidate the original foundation, and also has a unique visual impact, so The collection that is not significant unexpected, but also enhanced the interest of this building .
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
栖语,是客栈不是江湖
时光温婉在这里停滞
屋外风雨大作
屋内暖色的光熨平了心头的伤
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
客栈进门处便是书吧,可以在这里喝茶聊天,也可以独自阅读,客栈定期会举办沙龙活动。右手边是一个走廊,澳门金沙网上娱乐做了一个木廊架的造型,并大胆的直接使用了玻璃做顶,光线照入室内,楼梯间和书吧同时能被阳光覆盖。走廊的地面是白色鹅卵石和石阶拼接而成,让人有仿佛在室外的错觉。
Entrance is the book bar, you can drink tea and chat here, or read alone. This area also can have regular salon or other activities. The right hand side is a corridor, the designer made a porch frame shape, and using glass on the top to let light into the room. When you in the staircase and book bar ,you can enjoying the sunshine, on the ground is fill with white pebbles and stone .All of this make you feel yourself outdoors.
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
楼梯的把手使用了超薄玻璃,底部链接处做了加固处理,在狭小的空间中,显得通透,又不会阻挡光源。在每两阶台阶处都有提示灯,即美观又能保证上楼梯时的安全。
Staircase handle is using ultra-thin glass, on the bottom of the link designer made reinforcement. Using galss in small space, it appears transparent, but also does not block the light source. There are warning lights at every second step, that is to say, beautiful and can ensure the safety when you going up .
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
二楼的公共区域是一个室外露台,以白色为基调让人不自觉的放松下来,并与原建筑的青瓦黛墙相得益彰。夏天着实可以在露台上办一个小型的烧烤派对。
The open area on the second floor is an outdoor terrace, designer using white tone to respond   the original white building and make you relax.In the summer you can really do a small barbecue party with your friends on the terrace.
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
冬季一起围在灶头炸年糕
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
房间一号 Room 1
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
房间二号 Room 2
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
房间三号 Room 3
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
房间四号 Room 4
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
房间五号Room 5
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
随处可见的暖心小物件,让住客处处感受到客栈的用心和暖意。
Warm and small decoration is everywhere, so that guests can feel the intentions and warmth.
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
栖语客栈有一盏灯,在等你回来
There always have a light waiting you comeback in JOY LA VIE.
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
建筑外立面图 The facade of the building
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内看年华
平面图 Layout

TA的其他作品

有别设计 丨焙源道,故事里的咖啡馆
有别设计 丨焙源道,故事里的咖啡馆
MISS SUN 花店
MISS SUN 花店
无二轻食
无二轻食
TIMES FLOWERS
TIMES FLOWERS
所有评论 (0)
手机设计本 随时提问题,随意赏美图
设计本官方微信 扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!
关注我们
免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。 ©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP备0812558号-2)
澳门金沙娱乐