有别设计 丨焙源道,故事里的咖啡馆

参考造价:30万元| 空间:咖啡厅设计| 面积:450平米| 浏览数:5585
案例简介 Case description
在繁华的CBD里找一处藏身之所
在错综复杂的意向里找到最初的平静
从写字楼的格子间迫不及待的逃离
来到这里

有植物生长和暖阳肆意的温室里
从零下3度到一件羊毛衣的跨越
从爬山虎的间隙里照在地面上的斑驳
我在这里
不离不去
Bake Cafe is in the story
Find a place to hide in the bustling CBD
Find the initial peace in the complex states
Escaping from the office
Coming here
Where it is a warm greenhouse with plant
From minus 3 degrees to a sweater
Light shines from  the gap between the climbing tigers to the ground
I am here
I will not go away


▼设计概念 Design Concept
焙源道位于苏州市湖东CBD,金融街的心脏。以烘焙,咖啡和轻食为主。澳门金沙网上娱乐带着温度的设计手法跳脱出四周冰冷的水泥森林,给来用餐的食客带来的是心理上的拥抱和归属感。一层二餐以自然舒适的北欧风为主,三楼是重工业风。根据功能的不同,空间层次上也会有很大的变化。让空间里的灯光音乐和怀旧复古的气氛让人份放下一丝戒备,尽情放松。
Bake Cafe  is located in CBD of eastern lake in Suzhou, the heart of Jinrong street. It mainly operates baking, coffee and light food. The designer uses the warm design method to make the cold Cement Forest, giving customers psychological hug and a sense of belonging. Floor-one’s two meals mainly have Northern Europe style, third floor has heavy industrial style. According to the different functions, the spatial level will also have a lot od changes. The space’s light, music and nostalgic retro atmosphere make people relaxed.


▼一层,咖啡面包售卖区域
一楼通过大幅的落地窗将阳光引入室内,透过窗上自由生长的植物,在地上印出斑驳的图案,散座和吧台沐浴在阳光中,天花用木质格栅做了秩序化的分隔,不仅形式感极强且能聚集视焦,加上暖暖的灯光,营造出室内暖阳的效果。
The first floor is coffee and bread sale area
The first floor lets the sunlight in by using the large French windows, through the plants on the window to show mottled patterns on the ground, scattered seats and bars are in the sun, the ceilings are separated orderly by wooden grille, not only the sense of form is strong, but also it can make focusing, with warm lights to create the effect of indoor warm sun.
空中挂落线性框架的正方体,积木般的堆叠,即保留了挑高空间的采光也增加了空间的趣味感。澳门金沙网上娱乐有心的在落地窗内装上白色的网格,让爬行植物留下向上生长的生命轨迹,木质的台阶上高低错落的放上大叶植物,让人仿佛置身于欧洲街头,坐在某个街角的咖啡馆外,喝着咖啡感受清新的空气和绿意盎然。
There are cubes in a falling line shape hanging in the air, stacked like building blocks, which retains the light of high space, but also increases the fun of space. Designers specially installs the white grids in the French windows, so that the reptiles can grow up, putting plants with large leaves high and low scattered on the wooden steps, people have a sense like they are in the streets of Europe, sitting outside a cafe on the street corner, drinking coffee, enjoying fresh air and green plants.
吧台由颜色深浅不一的木方块和白色亚克力构成,和顶部的方形构架相辅相成,吧台为三面通透式空间,更好的让服务人员与客人互动。吧台区担负着多种功能需求,包括人员调度,收银,音控,最主要的功能为咖啡制作和面包蛋糕的展示销售。
Bars are composed with the woods block with different colors and white acrylic, with the square frame on the top, the bar is a space with three transparent sides, letting waiter communicate with guests better. Bar area has a variety of functional requirements, including staffing transfer, cash register, sound control, the most important function is coffee making and the sales display of bread cake.
▼二层,三五好友就餐区域
二楼的空间里满足四到八人的就餐需求,整个空间的亮点在压抑低矮的楼梯间,澳门金沙网上娱乐巧妙的造了一个微型的热带植物园,粉色的火烈鸟和巨型多肉植物,让你仍不住拿出手机拍下这个可爱的迷你植物园,从而忽视了空间结构上的欠缺。
Second floor is dining area with friends
The second floor’s space meet the needs of four to eight people eat, the highlight of the space is in the depressed and low staircase, the designer cleverly made a miniature tropical botanical garden, pink flamingo and giant meaty plants make you can’t help taking photos, thus ignoring the lack of space structure.
There are no traditional handrail, but the grid, this original color extends from the first floor to the top floor, making functional division through the color changes, which can not only protect the safety of guests, but also can DIY in the grid, leaving the valuable memories of attending the event here.
▼三层,授课及主题活动区域
三楼的工业风运用了材料的天然特性,保证材质的天然质感和肌理效果。光和影的变化赋予活动空间的生动性,大幅墙画增加了空间的时尚感和调性。澳门金沙网上娱乐用了四组不同的装饰灯来塑造不同的氛围效果。只有光线、空间、材质和画面四者良好契合互动,才能保证一个风格的完美呈现。
The third floor is teaching and thematic activities area
The third floor’s industrial style used the natural characteristics of materials to ensure the material’s natural texture and texture effect. The change of light and shadow gives the vividness of the activity space, and the large wall painting increases the fashion sense and tonality of the space. The designer used four different decorative lights to create the different atmosphere effects. Only the light, space, material and picture cooperate well, then the style can be showed perfectly.

TA的其他作品

有别设计 丨你捞我烫
有别设计 丨你捞我烫
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内…
有别设计 丨栖语客栈,姑苏城内…
MISS SUN 花店
MISS SUN 花店
无二轻食
无二轻食
所有评论 (0)
手机设计本 随时提问题,随意赏美图
设计本官方微信 扫描二维码,即刻与本本亲密互 动,还有更多美图等你来看!
关注我们
免责声明:本网站部分内容由用户自行上传,如权利人发现存在误传其作品情形,请及时与本站联系。 ©2012shejiben.com,All Rights Reserved.(粤ICP备0812558号-2)
澳门金沙娱乐